Незаконното надстрояване на хотел „Маринела“ в София продължава

22:17, 28 юли 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителството в столичния хотел „Маринела“ продължава, въпреки заповедта за спирането му от 16 май 2016 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Това установи третата поред проверка на Дирекцията за национален строителен контрол, съобщиха от министерството.

Предишните две контролни инспекции, които също са констатирали извършване на строително-монтажни работи в нарушение на заповедта, са направени на 6 юни и 30 юни тази година.

Строителството там беше забранено, след като се установи, че се извършва, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Образувани са три административно-наказателни производства срещу нарушителите за установеното наизпълнение на заповедта при проверките през месецни.

От дирекцията по контрол са поискали да се образуват поредни административно-наказателни производства срещу строителите за продължаващото неизпълнение на заповедта.

Отменена е и заповед за допълване на разрешението за строеж, издадена на 04.05.2016 г. от главния архитект на район „Лозенец“.

"Както разрешението за строеж, така и заповедта за допълването му са издадени от некомпетентен орган. Строежът е втора категория, а няма предоставени правомощия от главния архитект на Столична община на главните архитекти на районите да издават строителни книжа за строежите от първа, втора и трета категория. Отмяната на заповедта за допълване на разрешението за строеж е влязла в сила“, съобщават от министерството.

Подаден е сигнал до прокуратурата за протестирането на разрешението за строеж пред началника на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Югозападен район, тъй като то е влязло в сила и не може да бъде отменено служебно от дирекцията по контрол.

Разрешението за строеж е протестирано от прокуратурата пред Софийския административен съд. На 13.07.2016 г. по делото е постановено определение за изпращане на протеста по компетентност до началника на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Югозападен район. Определението е обжалвано от собственика на строежа и не е влязло в сила. Поради това, протестът все още не е изпратен в регионалната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама