Багерът в парк Въртопо разчиствал площите, а не ги подготвял за строеж

14:49, 29 юли 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма нито искане, нито издаване на каквито и да било документи за строителство на комплекси в парк Въртопо, нито искане за изсичане на дървета. Това, което имаме като разрешение, е премахване на храсти и опасни изгнили дървета“, каза кметът на район „Студентски“ Димитър Делчев. Поводът е случая с петицията, организирана от общинския съветник от Коалиция "Сердика" Войслав Тодоров, във връзка с предвиждано застрояване на парка.



Въпросната площ, която беше заснета от общинския съветник, а на снимките се вижда багер, нито ще бъде застроена, нито се предвижда някакво изсичане там. Затова жителите на квартал „Мусагеница“ трябва да бъдат спокойни.

Частните терени са почистени по настояване на общината, а тоновете боклук, които са се простирали върху площите – изнесени. Разчистването в парк Въртопо се е случило преди повече от месец и половина, тъй като оттам е пътят, по който жителите на два квартала минават по моста над Дървенишката река.



Багерчето, което беше показано на снимки от обществени съветници, е техниката, с която е изринат боклука на клошарите, обясни Дилчев. Алеята след това е осветена, за да могат гражданите спокойно да преминават между двата квартала.

Той подчерта, че почти целият парк Въртопо от страната на район „Студентски“ е частна собственост. И допълни: „И тези хора имат своите искания и проблеми. Така че всеки, който се закача за тази тема, нека да помисли как да предложи едно работещо решение, вместо да създава проблеми там, където няма“.



Главният архитект на София Здравко Здравков коментира в интервю за Topnovini.bg, че че застрояване в парка не може да бъде реализирано, защото общият устройствен план е наложил сериозни рестрикции по отношение на строенето в него. Единствено по периферията на парка има терени, които са отредени за жилищни сгради. Но в самия парк не може да има застрояване освен на алейна мрежа и изграждане на детски площадки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама