Бъчварова: Възможно е Борисов да се кандидатира за президент

21:30, 29 юли 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че една от възможностите е премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Така тя отговори на въпрос по БНТ дали ГЕРБ се бавят с предложението си за президент, защото чакат решение на Борисов дали ще се кандидатира за държавен глава.

По думите й ГЕРБ се бавят, защото правителството има много работа с реформи и инициативи.

„Трябва да видим как през държавния главада  позиционираме държавата в Европа и света, и как държавата трябва да стои в този доста дестабилизиран свят“, каза още Бъчварова.

По думите й най-голямото притеснение за коалицията в началото са били президентските избори, но резултатите показват, че тя е сработена и „рисковете са по-малко от преди една година“.

Антитерористичен закон

„Антитерористичният закон беше направен, за да установи ангажиментите на всяка една институция при терористичен акт“, обясни вътрешният министър. По думите й този закон е полезен, защото регламентира опасността от тероризъм.

За притесненията, че законът ще застраши човешките права на гражданите Бъчварова заяви, че „жертвайки нещо от собствената си свобода и лично пространство всеки трябва да участва в този процес, иначе перспективата е ужасяваща“.

Според нея не може без специални мерки и ограничения държавата да се справи с тероризма.

По повод посещението си в САЩ, Бъчварова коментира, че нито веднъж при някоя от срещите й никой не е коментирал темата за отношенията между България и Русия. Също така вътрешният министър се е договорил за „по-бързо прилагане на споразуменията за обмен на информацията, за да разберем бързо, кои са хората, които преминават през нашата територия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама