Прокуратурата е спряла резследването по „Яневагейт“

22:40, 29 юли 16 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата е спряла досъдебното производство образувано заради изтеклите в „Биволъ“ записи между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.  Прокурорът Димитър Петров от специализираното звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура е спрял разследването миналия петък, научи "Капитал" от източници в държавното обвинение.

Петров е отказал да коментира какви са причините. Производството е срещу неизвестен извършител, който е използвал незаконно техническо средство за "негласно събиране на информация". От разговорите пък има данни за обвързаности между изпълнителната и съдебната власт, както и намеса в работата на Висшия съдебен съвет. Самите записи са правени в момента, когато Владимира Янева е освободена като шеф на Софийски градски съд и обвинението й, че неправомерно е разрешавала СРС-та свързани с делото „Червей“.

През изминалата седмица пък ВСС реши да накаже Янева само с понижаване в ранг за три години по дисциплинарка образувана срещу нея. От стенограма на изслушването й пред Етичната комисия на ВСС във връзка със записите пък става ясно, че кадровиците не са се задълбочили в задаването на въпроси към нея по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама