София задиша за седми пореден път (снимки)

18:56, 07 авг 16 / Култура 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмото издание на фестивала за градска култура „София диша” стартира преди броени часове на столичната улица „Иван Денкоглу”.

Тази година културното събитие ще затвори за улично движение през почивните дни четири нови локации – централни софийски улици и булевард, с прилежащите им паркове и градинки, за да ги превърне в летен градски празник.

Фестивалната програма е разделена на зони с акцент върху културната програма и представените там артистични проекти. Много от тях са създадени специално за седмото издание на „София диша”.

Пет са тематичните зони в тазгодишния фестивал, които ще са в подкрепа на пет социални каузи.

Творческата зона застава зад каузата „Подкрепа на млади таланти”, детската зона застава зад каузата „Не на насилието над деца”, релакс зоната застава зад каузата „Подкрепа на хората в неравностойно положение” и спортната зона застава зад „Здравословен начин на живот в града”.

Сред участниците е и фондацията „За нашите деца”, припознали своята дейност в една от каузите - „Не на насилието на деца”, разказва за София Topnovini.bg организаторът им Светослава Кръстева.

„Тук сме, за да подкрепим каузата по най-веселия начин, за да виждаме само щастливи детски лица”, добавя Кръстева. От днес до последната неделя ще рисуват и ще се забавляват с децата, а накрая ще изберат най-добрите художници сред участвалите деца.  

Следващата неделя София ще задиша отново на столичната улица „Московска”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама