Мариус Донкин е вероятният следващ директор на Народния театър

17:03, 19 авг 16 / Култура 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актьорът от Народния театър Мариус Донкин се е представил най-добре на конкурса за негов директор. От Министерството на културата потвърдиха информацията, но казаха, че назначението му все още не е факт, тъй като министър Вежди Рашидов е в отпуск, съобщава "Дневник".

Дългогодишният член на трупата на Народния театър, познат и с екранните си превъплъщения в "Златният век" и "Петимата от Моби Дик", е събрал най-много точки на събеседването, където конкурент му бе режисьора Григор Антонов. Третият допуснат до интервюто по документи - режисьорът Бойко Богданов, не се е явил. Пред "Монитор" той обяснява, че не е бил уведомен за датата на събеседването по законовия ред и е научил за него от медиите. От Министерството отричат това.

Донкин завършва ВИТИЗ през 1971 г., работил е в Драматичен театър Пловдив, театър "София". Сред най-известните му роли е моноспектакъла "Господин Ибрахим и цветята на Корана", който получава наградите "Кристален ангел" на Фестивала "Видлуння" в Украйна, Голямата награда на "Албамонофест" в Албания и "Gran Prix" на ІХ международен фестивал на монодрамата в Битоля, Македония.

Това е вторият конкурс за мениджър на Народния театър откакто Павел Васев се пенсионира през есента на 2014 г. През есента на 2015 пък Александър Морфов подаде оставка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама