Томислав Дончев: Фандъкова би била силен кандидат и успешен президент

08:36, 24 авг 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йорданка Фандъкова би била един изкючително силен кандидат и успешен президент. Тя има дълъг политически опит, минавала е не веднъж през кризи, както мажоритарен вот, което е много полезно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по „Нова тв“ в коментар за това кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за държавен глава. Той обаче не потвърди, че кметът на София ще бъде изборът на ГЕРБ в предстоящите избори.

Дончев обаче отрече, че неговото име е на дневен ред, тъй като има „дълъг списък от причини“, което не позволява това да се случи.

„Единственото 100% сигурно е, че Борисов няма да бъде кандидатът за изборите, тъй като знам плановете му за следващите години на ниво изпълнителна власт“, каза вицепремиерът.

Той също така коментира скандалната обществена поръчка в Министерството на образованието за реклама на европейски проект чрез запалки и други принадлежности, като хавлии и химикалки. Дончев обясни, че когато се изполват европейски пари за проекти държавата има задължение да рекламира с част от тях дейността по тях.

„Целта е да се обясни, че всичко, коеот се случва се слъчва с подкрепата на европейските и българските данъкоплатци, да се знае какви са проектите и дейностите по тях“, обясни той. Дончев все пак каза, че не е уместно образованието да се рекламира със запалки с логото на министерството и това е по-добре да се случва с химикалки и тефтери, които да бъдат като ходеща реклама за страната ни.

Припомняме, че във вторник министърът на образованието Меглена Кунева спря тази обшествената поръчка, която следва да бъде променена в частта си за рекламни материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама