Децата в „Слатина“ играят сред бутилки бира, водка и фасове (снимки)

18:44, 24 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две от детските площадки в столичния район „Слатина“, около х-л „Плиска“, са неподдържани и имат нужда от ремонт. За това сигнализират граждани в онлайн платформата на Столична община за нередности в София call.sofia.bg.



Репортер на София Topnovini.bg провери и двата сигнала. Единият, който е подаден на 08.08.2016 г. е със статус „В процес на обработка“. Достъпът до него обаче не е ограничен. Площадката има три съоръжения за забавление на малчуганите. Катерушката, която има и пързалка се клати и е нестабилна. Дървени части от нея са отчупени и стърчат трески, както и остри парчета от конструкцията й.



Втората детска катерушка тип „къщичка“, също е нестабилна, като в нея има стърчаща глава на болт, което може да бъде изключително опасно за здравето на играещите си деца. За капак, освен че площадката не е почистена, кошчето си стои препълнено с боклуци.



 



Проблемите с втората детска площадка започват още от влизането в нея, тъй като вратичката, която случи за вход е счупена и се отваря на около педя разстояние. Въпреки че е забранено пушенето на игралното място в пясъчника и по земята има има захвърлени фасове. Под пейките пък има захвърлени шишета от бира и водка.



Тук отново се появява проблемът с клатещите се катерушки, които сякаш всеки момент могат да се разглобят и да паднат. Те също не са почистени, като останалата част от пространството около тях. Сигналът за „ не добро стопанисване“ на това място е подаден в сайта на общината на 10.08.2016 г. Получил е отговор, но към момента няма нищо направено.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама