Ало измамници изработиха 10-годишно софиянче

22:53, 24 авг 16 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ало измамници обраха 10-годишно софянче. Непознат мъж съобщил по телефона на детето, че трябва да окаже съдействие на полицията и да предаде парите, които намери вкъщи. Детето събрало различни валути, които открило у дома и ги хвърлило през прозореца, спазвайки инструкциите на обаждащия се. За това съобщиха от полоцията.

За последното денонощие жертвите на телефонните измамници са четири, между тях и 10-годишното дете, допълниха служители на реда.  Около 17.30 часа в сряда възрастна столичанка е съобщила в полицията, че непозната жена се обадила на домашния й телефон и поискала да плати 1 600 лв, за да получи изпратени на нейно име документи. Потърпевшата предала исканата сума, а в замяна получила празен бял плик.

В престъпната схема на измамниците попаднала и жена на средна възраст, която в телефонен разговор по домашния ѝ телефон била убедена да предаде наличните си пари, с които ще помогне за полицейско разследване. Измамената на няколко пъти теглила пари от банковата си сметка, които оставяла на различни места в столицата и така предала на мнимите полицаи близо 10 000 лв. Непознат мъжки глас се обадил в дома и на друга столичанка, която в разговора била убедена да съдейства на полицията за залавянето на измамници, като потърпевшата оставила малко над 3 000 лв. пред столичен търговски център.

От СДВР призовават за бдителност в разговорите по стационарните телефони. Криминалистите припомнят да не се споделят лични данни с непознати и да не дават пари, поискани в телефонен разговор, независимо под какъв предлог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама