Силвия Дънекова ще чисти името си с дела

22:13, 25 авг 16 / Спорт 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекоатлетката Силвия Дънекова, която беше уличена в употреба на допинг на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, завежда съдебни искове срещу Световната антидопингова агенция, Българската антидопингова агенция и Българската федерация по лека атлетика.

Състезателката на 3000 метра с препятствия е категорична, че изследваната в олимипийската лаборатория проба не е нейна или е съхранявана неправилно.

Първият резултат на урината й е негативен, но световната антидопингова агенция й иска отново урина, както и кръв. И се оказва, че е с положителна допинг проба, разяснява лекоатлетката ни. 

Дънекова е наела адвокат, който да се погрижи за представянето й в съда. Искове пред български съд също ще бъдат внесени, но до 2 седмици, тъй като процедурата пред Спортния арбитражен съд в Лозана е сложна и няма гаранция, че ще разгледа представените от състезателката доказателства.

„След консултация със специалисти всички те са категорични, че няма как извлечената проба от урината да увеличи плътността си с 3 единици. Взета е проба с резултат 0,6 плътност, а е изследвана с 0,9. Този препарат не дава никакъв резултат, ако не се комбинира с тестостерон. Все едно е пила чай. Представете си състезателка с дългогодишен опит да приеме препарат сама да се уличи в това. Няма как да стане! Целта е да изчистим името на Силвия, а не тя да продължи да се състезава", каза треньорът й Георги Стефанов.

Спортистката, която стана първият атлет уличен в употреба на забранени вещества в Рио, не може да си обясни защо Българската антидопингова лаборатория й е отказала изследване след прибирането й в България. Тя заяви, че не разбира и защо Българската федерация по лека атлетика и Министерството на младежта и спорта не са я защитили в тази ситуация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама