Ген.Румен Радев: Познавам летци станали президенти, но за обратното не съм чувал

22:46, 25 авг 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз познавам в световен мащаб няколко летци, които са станали президенти. Обратният случай не ми е известен”, заяви бившият командир на Военновъздушните ни сили и настоящ кандидат-президент на БСП ген. Румен Радев. Това се случи на първата му среща с граждани в столичното читалище „Младост”.

Първата публична изява на ген. Румен Радев с граждани е по покана на сдружение „Трети март”. В залата бяха представители от Асоциацията на военните разузнавачи, Национално движение „Русофили”, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други.

Дебатът за президентската институция се изроди в това кой за какво и как е номинирал, разочарован е генералът.

Пред съмишлениците си ген. Радев подробно представи биографията си, като изтъкна, че е първият българин, завършил академията на ВВС на САЩ.

Според Радев у политическия елит има страх да не би при него да се прокрадне човек, който не е минал през политическата месомелачка и който не говори брюкселски, а български и с риск за кариерата си, се е научил да казва „Не”.

Кандидатът на БСП засегна темата за правомощията на президента. Според него националната сигурност ще ни е все по-необходима във време, наситено с несигурност.

Радев смята, че националната сигурност трябва да се разшири като понятие до благосъстоянието на българина. Той отбеляза, че бедността расте, образованието и здравеопазването се влошават, а младите продължават да напускат България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама