Местан се похвали пред Йълдъръм, че ДОСТ първи в България осъдили опита за преврат

23:09, 25 авг 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан проведе редица срещи с политическия елит в Турция. Придружават го заместник-председателят на партията Шабанали Ахмед и депутатът Венцислав Каймаканов. 

Първата среща била с министър-председателя Бинали Йълдъръм, на която Местан не пропуснал да подчертае, че ДОСТ не просто осъжда опита за военен преврат от 15 юли, но е била първата партия, която е излязла с официална позиция още непосредствено след нощта на преврата. Това съобщи пресцентъра на ДОСТ.

Делегацията на новоучредената партия изрази и своя респект от демократичната зрялост и култура на турския народ, който се противопостави на противоконституционния преврат, както и от общата национална позиция, която управляващи и опозиция са изразили. И пожелаха на правителството бързо нормализиране на ситуацията.

Местан е запознал премиера с политическите цели на новорегистрираната партия ДОСТ, сред които задълбочаването на отношенията между България и Турция.

Делегацията на ДОСТ проведе срещи и с председателя на турското народно събрание Исмаил Кахраман, както и с Азиз Бабушчу председател на Групата за приятелство между Турция и България в турския парламент. Последната среща провели с лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели.

Утре, 26 август, Лютви Местан и делегацията на ДОСТ ще участват в официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама