Забраните не спират надстрояването на столичния хотел „Маринела”

23:45, 25 авг 16 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна проверка на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) днес, 25 август, в 17:30 часа установи поредно нарушаване на забраната за надстрояване на хотел "Маринела". Това съобщи Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Това е пета поредна проверка на обекта, при която се регистрира нарушаване на забраната за надстрояване на едноетажната постройка, част от хотелския комплекс на бизнесмена Ветко Арабаджиев.

Припомняме, че забраната бе наложена от ДНСК на 16 май тази година, заради разрешението за строеж от некомпетентно лице  - бившият главен кмет на район „Лозенец” Тодор Господинов.

При последната проверка на обекта електрическото табло беше запечатано с отличителни знаци на ДНСК, а достъпът се ограничи с ленти. Въпреки това днес са засечени четири работници на фирмата изпълнител. И те, и фирмата ще бъдат глобени, заради неизпълнение на заповедта за спиране на строежа.

На системното неизпълнение на заповедта от Министерството на регионалното развитие са предвидили всекидневни проверки на строежа от служителите на ДНСК. Към тях ще се присъединят и Главна инспекция по труда и Министерство на вътрешните работи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама