Правят първия небостъргач в България до няколко години

19:31, 27 авг 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Компанията "Форт Нокс", която през 2015 г. построи най-високата към момента сграда в България – офис кулата Capital Fort на бул.  "Цариградско шосе", в София, сега ще издигне до нея и първия български небостъргач, съобщава “Капитал“.

Изпълнителен директор на компанията, която ще строи високата 202 метра е българин, който се казва Георги Иванов. До няколко години фирмата ще предложи още 40 хил. кв.м висококачествени офисни площи, в които ще могат да се настанят около 3500 служители.

Те ще бъдат разположени на 36 етажа, а общият брой етажи ще бъде 44, от които три ще са подземни – там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители. Общата разгъната застроена площ (РЗП) е 82 000 кв.м, от които надземната РЗП е 44 380 кв.м.

За разлика от Capital Fort, където има изградени и различни търговски площи като заведения, конферентен център, фитнес зали, салон за красота и други, в Sky Fort фокусът върху офисите ще е още по-ясно изразен.

Освен работното пространство небостъргачът все пак ще разполага с кафене на партера и едно заведение, което ще е разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор. В сградата ще има общо 19 асансьора, от които 4 ще свързват подземните етажи и партера, а 13 високоскоростни ще обслужват офисните етажи, ще има и един товарен и аварийно-спасителен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама