Германия ще подкрепи България за охраната на границата ни

21:00, 27 авг 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германия ще съдейства България да получи допълнителна подкрепа за охраната на границите ни. Това стана ясно от разговорите на премиера Бойко Борисов с германския канцлер Ангела Меркел, съобщава bTV. Борисов е имал и кратка среща на четири очи с канцлера на Германия.

При разговорите за уточняване на позициите за мигрантската криза присъстваха и правителствените ръководители на Австрия, Хърватия и Словения. Борисов е имал и разговор на четири очи с Меркел. Срещите бяха при закрити врата за медиите.

"Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема. Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем.

Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", написа в профила си във фейсбук премиерът преди срещите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама