И Татяна Дончева в надпреварата за “Дондуков” 2

09:42, 29 авг 16 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева влиза в кандидатпрезидентската надпревара, стана ясно от участието й в предаването “Тази сутрин” по bTV. До дни тя ще обяви кой ще е нейното вице.

Нейната цел, заяви Дончева, ще е “разчистване на статуквото на прехода”. Тя не влезе в подробности за предизборната си платформа. Кандидатурата й идва, след като “Движение 21” проведе неуспешни преговори с БСП.

В коментар относно кандидтът на БСП - о.р. ген-майор Румен Радев, тя заяви, че той е кандидат на оръжейното лоби, свързано с лидера на АБВ Георги Първанов. В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т. нар патриотични организации – „това са няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци”. По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат.

Дончева е категорична, че с отказа от коалиция с АБВ, БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия. Лидерът на АБВ от своя страна е имал малко време за реакция и евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично. Според Дончева Първанов е преценил съюзниците си и е възможно АБВ да няма лично свой  кандидат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама