Изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит е ясен

07:34, 30 авг 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 07:00 часа, в Министерството на образованието и науката, се изтегли изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит.

Изтегленият номер на варианта важи за изпита по всеки предмет.За втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор са подали заявления 6983 зрелостници. Най-много от тях - 3179 младежи, са предпочели география, 2491 - биология, а 289 - английски език. 

Втората матура ще се състои в 215 училища. Изпитът също ще е на модули, но с различен брой и различна продължителност за работа върху всеки модул.

Снощи заместник-министърът на образованието Диан Стаматов призова зрелостниците в личния си профил във фейсбук да разчитат на знанията си без опити за преписване.

Публикуваме статуса на заместник-министъра без редакция:

Скъпи ЗРЕЛОСТНИЦИ, не разчитайте някой да ви продаде готови и верни отговори. УЧЕТЕ!!! Отговорите, КОИТО СЕ ПРЕДЛАГАТ ВЪВ ФЕЙСБУК, НЕ СА ВЕРНИ. Вчера във facebook са предлагани отговори на въпроси. От тях има само 4 уцелени верни отговора (от 30), а те не стигат дори за тройка. Спешна проверка в МОН установи измамата за секунди. Измама, която е в резултат на лековерно доверяване. Но докато учениците не учат и разчитат на подсказвачи, тази порочна практика ще продължава, а парите им ще отидат в ръцете на злонамерени хора. Истинските отговори НЕ МОГАТ да изтекат преди началото на изпита! РАЗЧИТАЙТЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ!!! ВАШИЯТ УСПЕХ Е УСПЕХ НА ВСИЧКИ НИ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама