Цачева: Не се притеснявайте, няма опасност да съм президент

22:16, 30 авг 16 / Политика 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост.

С тези думи шефът на парламента Цецка Цачева коментира спрягането на името й като възможен кандидат за президент на ГЕРБ. Пред БНР тя обяви, че ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури и припомни, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде оповестена в края на септември началото на октомври.

"Движим се в сроковете, разписани от Изборния кодекс", отговори Цачева на въпрос защо партията забавя толкова своите номинации.

"Целесъобразно е през последната седмица преди президентските избори да няма пленарни заседания, за да не се използват за предизборна агитация и да не се създава неравнопоставеност с непарламентарно представените партии", каза още Цецка Цачева.

Относно настояването на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан от парламента след срещите му с турския президент Реджеп Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел Цачева съобщи, че до момента в НС няма внесено такова искане и посъветва Корнелия Нинова да се фокусира върху кандидат-президентската двойка на левицата.

Като прогнозира натоварена и политически драматична есенна сесия на парламента, Цачева открои като акценти продължаващата работа по антитерористичния и антикорупционния закон, по изцяло новия законопроект за концесиите, както и приемането на държавния бюджет за 2017 година и на бюджетите на НЗОК и НОИ.

Председателят на парламента изрази очакванията си спорният текст за анонимните сигнали в антикорупционния закон да отпадне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама