Трябва да затворим границите, категоричен е Орешарски

23:33, 31 авг 16 / Политика 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Вместо совалки между големите играчи с куриерски функции, вярната позиция е категорично да бъдат затворени границите. Това очакват и нашите европейски партньори. Но по неразбираеми причини точно това не се прави“, написа във Фейсбук профила си бившият премиер Пламен Орешарски по темата за мигрантите.

„Макар и късно, все още не е фатално да бъдат спрени, каквито и да са мигранти, а влезлите вече в страната, да бъдат експулсирани по съответния ред. След няколко месеца ще са загубени последните шансове“, смята той.

„За тези, които обичат упреците от типа защо авторът не го е направил, когато е имал възможност, ще припомня, че за цялата 2014 година статистиката отчита само 6 хиляди мигранти, преобладаваща част през втората половина на годината, а първа група мигранти с отказан статут на бежанци беше върната в Ирак“, отбелязва Орешарски в поста си.

Само преди дни, след визитата си в Германия с канцлера Ангела Меркел, вътрешният министър Румяна Бъчварова изрази притесненията си, че в страната ни може да има рязко нахлуване на мигранти от българо-турската граница. Причината е, че споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Турция не се изпълнява.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък призова срещу мигрантите да се използва сила - физическа, с технически средства като водни оръдия и сълзотворен газ, както и употреба на огнестрелно оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама