Веселба да има в училище пожела премиерът Борисов за 15-и септември

17:32, 15 сеп 16 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Честит първи учебен ден на всички учители, ученици и техните родители! Пожелавам здраве, радости и мъдрост на всички. Весели уроци на децата и техните учители. Честит празник! Това написа в профила си в социалната мрежа министър-председателят Бойко Борисов по случай откриването на новата учебна година.

Тази година над 11 хиляди първокласници в София пристъпиха развълнувано училищния праг, а 66 хил. в цялата страна. Първият училищен звънец удари днес в 2450 училища в страната. В класните стаи ще влязат общо над 719 хиляди ученици.

Въпреки доброто настроение на деца и родители групата на Патриотичния фронт в Народното събрание почете първия учебен ден с декларация, чрез която коментират проблемите на образованието.

Според хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов Министерството на образованието и науката (МОН) дописало Закона за предучилищно и училищно образование и се пренебрегвало патриотичното образование. Патриотите в парламента настояха за изграждане на националното самосъзнание.

В същото време министри и представители на различни институции откриваха учебната година на различни места в страната. Правосъдният министър Екатерина Захариева например пожела на добър час на 64-те ученички в Средното училище "Аргира Жечкова" към затвора в Сливен! Знанието ще ви направи независими, щастливи и свободни! Свободата е най-силното оръжие - използвайте го, каза им тя.

"23% от лишените от свобода в този затвор са абсолютно неграмотни, в мъжките затвори дори повече. Хората с полувисше и висше образование са под 10%. Правим всичко възможно да осигуряваме заетост и професионална квалификация", допълни Захариева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама