Не достигат учители по английски език

15:56, 17 сеп 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липсват преподаватели по английски език в българските училища, съобщи пред Дарик радио министърът на образованието Меглена Кунева.

Според нея причината е, че с познанията си по английски език младите хора си намират по-високо платена работа в частния сектор и работата като учител не е толкова търсена.

Кунева отбеляза още, че ще се затегне режимът за медицинските бележки на учениците, за да се избегнат злоупотреби и представянето на фалшиви бележки в училище.

"От завършващите математика, които много искаме да влязат в класните стаи, само двама от миналия випуск са станали учители. Това е тревожно. Ние трябва да кажем на тези, които ще направят тази изключително патриотична крачка и ще следват призванието си: "Правим всичко възможно и тази година ще ви подкрепим с определен процент, догодина с по-висок. Освен това гарантираме други важни неща - ваканциите дори", каза още министърът.

"Това, което ще направя, ще е заедно със здравния министър да решим проблема с фалшивите бележки на учениците. Понякога се правят ксерокопия с фалшив подпис. Това е едно от нещата, които много разочароват. Това означава, че на такава възраст децата се учат, че могат да шмекеруваш и да не играят честно", допълни тя.

Министърът ще поиска и по-висок бюджет за образование следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама