Влиянието на ДПС в прокуратурата е от началото на 90-те години, спомня си Дончева

08:48, 20 сеп 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
  

Влиянието на кръговете, учредили ДПС, в прокуратурата продължава от началото на 90-те години досега. Това обяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в ефира на БНТ.

Според нея влиянието не е на самото движение, а на кръговете, които са го учредили. Така тя обясни и собственото си отстраняване от поста зам.-градски прокурор на София през 1992 г. с мотив "липса на морални и професионални качества". Една от действителните причини, според Дончева, е била нейната позиция срещу регистрацията на ДПС като политическа партия.

"В момента най влияе този кръг на Пеевски (бел. ред. - депутат от ДПС), защото с годините имаше внимателен подбор на кадри", каза Дончева и допълни, че сегашното правителство също има влияние върху тази част от съдебната власт.

Помолена да коментира отказа на прокуратурата да провери изказванията на бившия банкер Цветан Василев пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал", Дончева отговори: "Цветан Василев вече започва да говори неща, които аз говоря от години, но бяха умишлено и съзнателно пренебрегвани като екзотично говорене на странник, който е интересен".

Василев втора година очаква в Белград решението на местните власти за екстрадицията му в България по обвинение в присвояване,

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама