Радан Кънев: В следващите преговори с "Атомстройекспорт" отиваме с доброволно свалени гащи

10:22, 23 сеп 16 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във всички следващи преговори с "Атомстройекспорт" отиваме с доброволно свалени гащи. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира решението на парламента да отпусне на НЕК 1,2 млрд. лв., за да се плати на "Атомстройекспорт" оборудването за АЕЦ "Белене". В ефира на БНР Кънев напомни, че тази компания на практика представлява управляващите в Русия.

"Да гласуваме от днес за утре, без да имаме каквато и да било информация, едностранно закон, че ще си платим спешно всичко - означава във всички следващи преговори с "Атомстройекспорт" отиваме с доволно свалени гащи. Потресен съм, че единствено ДСБ се противопостави. Какво плащаме - никой не е виждал съдебното решение, не знаем за какво сме осъдени", обясни Кънев.

Според него това съдебно решение е имало възможност да бъде обжалвано, но това не е направено.

"Някой подготвил ли е жалба? Някой виждал ли е реактора? Не. Без договор ние нямаме право да ползваме този реактор, той се превъща в един чайник старо желязо", заяви Кънев.

Той обясни, че в България са останали около 1 млн. души, които си изкарват прехраната не от бюджета и с това си гласуване парламентът ги е накарал да платят по 1 200 лв., без да е ясно за какво.

"Най-обичам някой като вярва на обещания на турци и руснаци. В западния свят стиснатата ръка означава договор. От Балканите, включително на Изток, дори писменият договор не е договор", заяви Кънев.

Според лидера на ДСБ руският депутат Пьотр Толстой, който преди дни заяви, че Русия ще купи България, е "един от основните говорители на най-мракобесната част от режима на Путин, най-яростно антиевропейска и антибългарска".

"Той е поставен там за това - да скандализира, да провокира, да казва това, което не може да каже Лавров. Не може най-голямата партия в България да осъжда един депутат. Трябва да е наясно каква политика провежда", коментира Кънев.

Той припомни, че руснаци са изкупили много апартаменти в Лондон и в курортите на Испания.

"Но Толстой не казва, че някоя от тези държави е изкупена. Те са правови държави", отбеляза Кънев.

Според него българските служби са разградени, а руското и турското направление в тях са отдавна разбити, като този процес е приключил, докато премиер е бил Пламен Орешарски. След това премиерът Бойко Борисов не е направил нищо, за да ги възстанови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама