Слави Трифонов убеден, че българите в чужбина ще гласуват активно на референдума

14:41, 23 сеп 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слави Трифонов и екипът му от „Шоуто на Слави“ регистрираха в Централната избирателна комисия документите за Инициативния комитет в подкрепа на въпросите от инициирания от тях референдум.

По думите на Трифонов чрез националното допитване се дава възможност на хората да изразят волята си, „без да правят революция, без да събарят парламенти, без да има насилие“.

Във връзка с отхвърлените от Конституционния съд въпроси от референдума шоуменът отбеляза, че това е в услуга на политическата класа. „Конституционният съд не позволи на една огромна част от българите да изразят мнението си“, допълни Трифонов. Той подчерта, че въпросът за електронното гласуване е от огромно значение, тъй като удовлетворява 2 млн. българи.

Според него сънародниците ни в чужбина ще бъдат активни и ще участват в допитването.

„Някои от въпросите в референдума касаят точно нашите сънародници в чужбина. От огромно значение е те да могат да гласуват лесно“, каза Трифонов.



Националният референдум ще се проведе заедно с президентските избори на 6 ноември тази година.

След решението на Конституционния съд въпросите в допитването ще са:

Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама