Трайков осъди поругаването на български паметник в Македония

13:24, 24 сеп 16 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Появи се поредният македонистки гамен, този път поругал паметта на българските герои от Каймакчалан. Сигурно бързо ще възстановим паметната плоча и ще пуснем някоя дипломатическа нота, но истинският проблем е, че продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия“.

Това написа в профила си във Фейсбук Трайчо Трайков, кандидат за президент на Реформаторския блок, по повод позорния акт на журналиста Миленко Неделковски.

В поста си Трайков допълва, че през 1944-1948 стотици хиляди българи от Пиринския край са "македонизирани" против волята си, хора са били измъчвани и избивани от съветските еничари. „Чувал съм бабите и дядовците си, светла им памет, да шепнат за тези времена. И ако Тито и Сталин случайно не се бяха скарали, днес като нищо щяхме да укрепваме българо-македонската граница по билата на Рила и Родопите. Може би някога българите от Македония ще се върнат в лоното на българската нация, но преди това трябва самите ние да оставим в пренебрежимо малцинство феновете на сталинския Коминтерн и съвременните му издънки. И да изкореним корумпираната схема за даване на българско гражданство, толкова любима на нашите "патриоти".

По-късно пред журналисти Трайков допълни, че грозните удари срещу миналото са предназначени за настоящето днес. „Говорим за страни, които търсят членство в ЕС или НАТО и ЕС и зависят от волята ни. Напомням това на министър-председателя, за следващата среща, когато говори с държавните ръководители на западните ни съседи, каза още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама