Орден: Бойко Борисов е силен политик

15:32, 24 сеп 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имате министър-председател, който справедливо е много популярен, той се труди много за България. С една дума бих определил Бойко Борисов като силен. Това обяви в предаването „Тази събота” британският политик Джефри ван Орден.

Ван Орден е докладчик за напредъка на България за членство в Европейския съюз и един от най-ревностните поддръжници на удължаването работата на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

В момента той е евродепутат от групата на консерваторите. Ван Орден е в България за форума “Мир и енергетика” по покана на евродепутата Николай Бареков. Днес той има среща с премиера Бойко Борисов.

По думите на британеца дясното в България се укрепва и според него новите консерватори в България ще се обединят. Той смята, че през последните години се наблюдава положителна промяна в страната ни, но темповете на промените са разочароващи.

Той съветва България да се бори за различни енергийни източници, за да не сме зависими само от един източни.

Според Ван Орден мигрантската криза в Европа е предизвикана от факта, че германският канцлер Ангела Меркел щедро ги покани на Континента. „Това беше катастрофална грешка и много държави трябва да плащат за тази грешка”, обяви британецът.

Ван Орден призна, че е бил разколебан относно брекзите и  се е надявал Великобритания да остане в ЕС въпреки многото недостатъци на съюза. Според него българите няма да пострадат от брекзита

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама