Македония обеща реакция за поруганата паметна плоча на Каймакчалан

18:26, 24 сеп 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Македонският премиер Емил Димитриев е обещал на министър-председателя Бойко Борисов, че ще има реакция от македонската страна във връзка с поругаването на паметната плоча на българските бойци на Каймакчалан. Обещанието е дадено по време на разговор между двамата, иницииран от Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър.

„Ако не вземат мерки да чупят с чукове български паметници, ще имат неприятни срещи след това и когато най-много очакват помощ, няма да я получат“, предупреди Борисов.

Той пропомни, че в сряда българското правителство е гласувало да отпусне 300 хил. лева помощ за Македония. И допълни: „Това ли заслужаваме? Това ли заслужаваме? Подпомага ли на нашата дружба, на интеграцията на Македония в ЕС? Утре трябва да гласуваме за тях. Македонският народ ни е мил“.

Македонски журналист се похвали вчера със снимки как с огромен чук помага за премахването на паметната плоча на загиналите български офицери и войници на Каймакчалан. Миленко Неделковски публикува снимките във „Фейсбук”.



От Министерството на външните работи на България още вчера призоваха Скопие да се разграничи от действията на македонския гражданин, разбил паметната плоча.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама