Средно по 1 150 домакинства на ден без ток заради кражби

14:47, 25 сеп 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 142 прекъсвания  на захранването вследствие на посегателства над електроразпределителната мрежа отчита ЧЕЗ за периода януари-август 2016 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството, цитирани от агенция "Фокус". Близо 266 000 клиенти на компанията са били без ток в продължение на общо 305 часа за първите 8 месеца на годината. Установени са и 4230 кражби на електроенергия и 745 000 лева щети от кражби на елементи от електроенергийната инфраструктура за същия период. През август компанията регистрира и пореден смъртен случай в резултат на посегателство над свое съоръжение.

Средно по 1150 домакинства на ден са били без ток и са търпели неудобства в резултат на кражби от елементи на електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ от началото на годината. Това са данни само за една трета от територията на България, каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Санкциите за нерегламентирано консумиране на електроенергия също нямат възпиращ ефект върху нарушителите, смятат от ЧЕЗ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама