В Македония продължават политиката на антибългаризъм, категоричен е бившият ни посланик в Скопие

08:10, 26 сеп 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Македония продължават политиката на антибългаризъм. Самият македонизъм като доктрина е антибългаризъм в постоянно действие. Това каза бившият  ни посланик в Скопие Александър Йорданов  в сутрешния блок на бТВ по темата с поругания български паметник на Каймакчалан, който външното министерство на Македония обяви за незаконно поставен.

Международният скандал със счупения паметник се разрази навръх Деня на Независимостта на България. Македонският журналист Миленко Неделковски  се похвали със снимки във Фейсбук как с огромен чук помага за премахването на паметната плоча на загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

„Във всички случаи този Миленко не е отишъл ей така самосиндикално“, каза Йорданов и подчерта, че всяка антибългарска акция в Македония се извършва със знанието и разрешението на властите там.

Бившият ни посланик в Скопие е категоричен, че нито един случай на ухулване на страната ни не трябва да се отминава с махване на ръка и България трябва да реагира винаги категоричо твърдо.

„Трябва да се постави въпроса кой има интерес от дестабилизация между отношенията ни с Македония в този критичен за Европа и света момент“, каза Йорданов. Той допълни, че журналистът Миленко Неделковски е един от изявените русофили в Македония, който има много публикации в подкрепа на руския президент Владимир Путин.

От Националния исторически музей решиха да възстановят паметника на Каймакчалан. Заради скандала премиерът Бойко Борисов разговаря преди дни с македонския си колега Емил Димитриев, който му обеща да има реакция от македоснката страна. Министър-председателят дори предупреди, че ако Македония не вземе мерки относно чупенето на наши паметници, няма да получи помощ от България, когато й е необходима.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама