Евгени Крусев обеща по-удобна среда за велосипедистите в София

09:23, 26 сеп 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средата за велосипедистите в София се очаква да бъде по-удобна и приветлива. Столичната община се е ангажирaла с изграждането на велоалеи и свързването им в една обща мрежа. Това обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев в сутрешния блок на БНТ.

„Предвиждаме да изградим система за обществени велосипеди, така че дори хората, които нямат велосипеди да могат да използват предимствата на този вид транспорт“, допълни той. В центъра на града първоначално ще има 33 стоянки и 400 велосипеда. Ще бъдат изградени и велоалеи по бул. „Патриарх Евтимий“.

„Надявам се този транспорт да стане предпочитан от софиянци“, каза Крусев.

Той коментира и темата с анкетата каква да бъде настилката на бул. „Княз Александър Дондуков“. Столичната община я е свалила от сайта си, за да избегне манипулации, защото е установено, че от един IP адрес може да се гласува многократно.

„Анкетата имаше за цел да провери нагласите на хората - какво те смятат за по-подходящо да се изпълни по този булевард“, допълни Крусев. Той обясни, че след като бъдат взети необходимите мерки за предотвратяване на последващи манипулации, анкетата ще бъде отново достъпна за гражданите. Предстоят да се организират и обществени обсъждания по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама