Дончева се цели в протестния вот на изборите

14:52, 26 сеп 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Татяна Дончева и Минчо Спасов, които са кандидатпрезидентска двойка на коалицията „Движение 21 – НДСВ“, се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите президентски избори с оптимизъм, че ще стигнат до балотаж.

„Ние имаме ясна кауза. Влизаме в кандидатпрезидентската надпревара със самочувствие. Първата цел е балотаж. Смятам, че имаме най-голям марж в протестния вот“, коментира Дончева.



По нейните думи тяхната двойка е достатъчно популярна и хората вече имали изградено мнение за тях като политици с дългогодишен стаж. Според нея ГЕРБ има организационни предимства и възможността за манипулиране на вота, но на базата на резултатите от местните избори, нямат ресурс да вземат повече от 800 000 гласа. Дончева вижда и конкуренция в кандидата на БСП и в този на патриотите, които също ще се борят за балотаж.

„Кампанията тепърва предстои и до балотаж ще стигне най-добрият сърфист“, каза лидерът на „Движение 21“, която очаква неочаквани обрати в битката за поста на държавен глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама