TV7 обжалва решението на СЕМ да отнеме лиценза им

19:58, 26 сеп 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на TV7, Super7 и News7 обжалва решението на СЕМ да отнеме лиценза им пред Върховния административен съд. Това става ясно от съобщение, публикувано на страницата на TV7 в неделя, 25 септември. 

София Tiopnovini.bg публикува пълния текст на съобщението:

На 13.09.2016 г. СЕМ взе решения за отнемане на лицензиите и за заличаване на програми TV7, Super7 и News7. Решенията са с разпореждане за предварително изпълнение, затова  на 17.09.2016 г., ден след като невръчените на телевизията уведомителни писма бяха качени на интернет страницата на СЕМ, преустановихме разпространението на телевизионни програми TV7, Super7 и News7. 

Решенията на СЕМ са незаконни и затова на 19.09.2016 г. депозирахме в СЕМ жалба до Върховния административен съд на Република България с искане за спиране на предварителното изпълнение и прогласяване на нищожността на актовете. 

Надяваме си, че съдът ще вземе законно решение и ще прекрати поредната брутална атака срещу медиите. Решени сме да потърсим и международна подкрепа, защото считаме, че нищо не оправдава беззаконието, упражнявано от административен орган, на който държавата е гласувала огромно доверие и предоставила широки правомощия. 

С уважение: Екипът на TV7, Super7 и News7

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама