Червеният кръст отбелязва Световния ден на сърцето

07:43, 29 сеп 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По традиция, на 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести и за високата смъртност, до която те водят, за начините за превенция. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

В България Световният ден на сърцето официално се организира от Дружество на кардиолозите (ДКБ), в сътрудничество с БЧК. Тази година той ще бъде отбелязан на 29 септември с инициатива в столичното 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, в която ще вземат участие председателят на ДКБ доц. Васил Велчев и д-р Надежда Тодоровска - зам.-генерален директор на БЧК. 

По време на събитието на децата ще бъде изнесена лекция за лесен и достъпен здравословен начин на живот, а доброволци на БМЧК ще им раздадат информационни материали. 

Тази година фокус на кампанията са подрастващите и семейната среда, а мотото е „Зареди живота си с енергия”, което става с няколко лесни стъпки – здравословно хранене, ежедневна физическа активност, отказ от тютюнопушене.

Посланията на здравото сърце ще бъдат символично изпратени от учениците на 32-о СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ към децата на България, написани от тях на балони, които ще бъдат пуснати от двора на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама