Протест пред Съдебната палата: Прокуратурата, съдът и „Топлофикация“ са в престъпна група

15:57, 29 сеп 16 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест срещу "Топлофикация" пред Съдебната палата затрудни движението на пешеходците в ранния следобед. Причината за недоволството е "такса сградна инсталация". Също така днес Върховния касационен съд провежда заседание, на което трябва да реши дали клиентите на топлофикациите трябва да плащат тази такса. Тълкувателно дело по казуса беше поискано от омбудсмана Мая Манолова след множество оплаквания от граждани до институцията.

„Прокуратура + съд + топлофикация = Организирана престъпна група“, гласи един от плакатите, с които протестиращите облепиха оградата на съдебната сграда. На друг от тях пък пишеше, че "топлофикация = рекет".





"Излезли сме в защита на Закона за защита на потребителите. Човек и а право да живее, трябва да се спазва законът, чл. 62 - за непоръчана стока не трябва да се плаща", коментира гражданка, част от протеста, пред София Topnovini.bg.



По думите й сградните инсталации са били откраднати, а "те са наша собственост". Според нея "Топлофикация" иска да ги използва за техни печалби. "Получава се дискриминация. Надявам се ВКС да отсъди по съвест и закон, би трябвало", коментира тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама