11 партии, 5 коалиции и 14 инициативни комитета се регистрирали за изборите

20:47, 29 сеп 16 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 партии, 5 коалиции и 14 инициативни комитета са се регистрирали в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в президентските избори. 

Крайният срок за регистриране на кандидати е 4 октомври. А до 6 октомври ЦИК трябва да обнародва в Държавен вестник регистрираните кандидатпрезидентски двойки, припомниха от комисията.

До момента са подадени заявления за 9 двойки президент и вицепрезидент, като за част от тях има решения на ЦИК, а другите се проверяват в ГРАО. За участие в информационната кампания на националния референдум са регистрирани 9 партии, 3 коалиции и 22 инициативни комитета.

Българите в чужбина ще могат да подават заявления за гласуване до 11 октомври. Досега са подадени 8600 такива - в САЩ са над 730, в Германия - над 1460, във Великобритания - над 2300. Голям брой заявления са подадени и от Франция, Холандия и Швейцария.

Заявления за гласуване в друго населено място в страната от това на постоянната регистрация може да се подаде не по-късно от 14 дни преди изборите в общинските администрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама