Първанов: Предизборната кампания е опорочена

16:41, 01 окт 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ иска да прави избори в атмосфера на страх, брутализъм и стремеж да бъде гарантирано статуквото. Това каза Румен Петков от АБВ по време на пресконференция, на която стана ясно, че вице на кандидатъ за президент Ивайло Калфин ще бъде проф. Любомир Халачев.

Петков обясни, че в община Балчик и община Хасково, където утре има частични избори, са струпани сили на  жандармерия, ГДБОП, цивилни служители, представители на ДАНС, които ходят по домовете на кандидати за общински съветници и създават напрежение.

Лидерът на АБВ Георги Първанов допълни, че това е елемент от цялостното опорочаване на предизборната кампания.

„Отправяме въпрос към двете партии, които трябва да отговорят дали има договореност между тях да се явяват на дебати само помежду си. Създава се впечатлението за уговорен мач, за да може "Позитано" да загубят с малко, което автоматически да се превърне в тяхна победа. Ами тогава да се съберат някъде, да си говорят помежду си, но да закрием кампанията“, заяви Първанов.

В петък той изпрати писмо до БНТ, в което остро възрази срещу предложеното от БНТ споразумение на политическите сили за отразяване на предстоящите президентски избори. Според него предложените от обществената телевизия правила за дискусиите в предаването "Панорама" са в полза на кандидатите на ГЕРБ и БСП.

„АБВ иска не просто да бъде алтернатива. Коалицията „Калфин-президент“ не е просто алтернатива днес, тя е бъдеще утре. Тази атмосфера на отравяне на населените места, където се провеждат изборите сега е крачка към президентските избори. Колко струва на държавата? Колко плащаме ние за безчинствата, които се извършва в Тракиец и в Балчик, и не само там?“, попита Петков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама