Преизбраха единодушно Кунева за шеф на ДБГ

18:04, 01 окт 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът Меглена Кунева бе презибрана единодушно за председател на ДБГ на третото национално събрание на партията.

„Ние сме силна сплав. Предайте нататък подкрепата, която ДБГ ни дава. За мен е голяма кауза да подготвим следващото поколение политици в ДБГ. Проявете щедрост и подкрепа за всеки, който иска да е водач. ДБГ се състои от лидери, във всеки от нас има политик, който може да променя към по-добро страната. Дайте шанс на именно това в себе си – на лидерството. Няма преграда за нашите усилия. Действайте сега”, каза Кунева след избора си.

На конгреса се приеха още и промени в устава, с които се създава Младежко ДБГ. Форумът гласува с пълно единодушие и политическа резолюция. В нея партията изразява подкрепа за „енергично и дългосрочно сътрудничество с партиите от Реформаторския блок в условията на взаимно доверие и почтено партньорство“.

Също така конгресът даде и мандат на ръководните органи на партията за сключване на ново коалиционно споразумение на РБ, за разширяване на Блока с нови партньори и за провеждането на конфедеративен конгрес с цел „развитието и утвърждаването на РБ като катализатор на реформаторската енергия в обществото“. 

Конгресът даде с резолюцията и положителна оценка на участието на РБ в управлението. Въпреки това той иска и засилване на ролята на РБ в управлението като коректив на ГЕРБ и като пречка пред завръщането на БСП, ДПС и техните производни проекти във властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама