Григор Димитров се класира на финал на турнира в Пекин

15:17, 08 окт 16 / Спорт 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Димитров се класира на финал на турнира "Чайна Оупън" в Пекин за първи път в кариерата си, съобщи официалният сайт на АТП. 

Българинът достигна до последното стъпало преди трофея, след като противникът му в полуфинала Милош Раонич (Канада) се отказа още преди началото на мача, заради контузия на глезена.

"По време на срещата от 1/4-финалите в петък, стъпих накриво, а по-късно разбрах, че съм си изкълчил глезена. Tази сутрин с екипа ми направихме тест, който показа, че имам частично разкъсване на глезенната връзка, затова реших, че по-правилното решение ще е да се оттегля от мача, който очаквах с нетърпение", заяви Раонич, цитиран от сайта на АТП.

В последния двубой от надпреварата в неделя в битка за първия си трофей от 2014 г. насам Димитров ще срещне Анди Мъри (Великобритания), който победи Давид Ферер (Испания) с 6:2, 6:3.

Това е втори финал за най-добрия български тенисист в кариерата му в турнир от сериите АТП 500, както и втори финал за годината след Сидни (загуба от Виктор Троицки) и Истанбул (загуба от Диего Шварцман). Номер 20 в ранглистата на практика вече има 13 победи над тенисисти от топ 10. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама