Медици от столичната Спешна помощ излязоха на протест

08:54, 12 окт 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медици от Спешната помощ в София излязоха на спонтанен протест. Причината е напускането на завеждащия смяна д-р Радослава Балова, съобщи „Нова“.

Тя напуска поста заради „усещането за несигурност, усещането за липса на правила, малкото екипи, които работят“, а не заради липса на пари.

Д-р Балова отчете, че само през изминалата нощ получените сигнали до Спешното са 181 на брой, заради което колегите й цяла нощ да били по линейките. „Който смята, че може да се работи така, е в грешка“, допълни тя. Според нея трябва да има строги правила за приемане на сигналите от адресите, както и ресурс, който да ги поема.

Главоболие, сънуване на кошмар, паднал човек на улицата, лъжливо повикване са само част от некоректните повиквания, оплакват се протестиращите.

Сред исканията на спешните медици са да се въведат санкции за хората, които поради лоша преценка или лъжливи причини звънят на 112. Колегите на д-р Балова очакват от здравното министерство и да се изяснят критериите и причините за финансовите наказания, които се налагат на медиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама