Григор Димитров започна с победа в Стокхолм

18:27, 20 окт 16 / Спорт 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Димитров започна по възможно най-добрия начин участието си на турнира от категория АТР 250 в Стокхолм. В двубой от втория кръг българинът се справи лесно със световния №234 Юрген Зоп - 6:3, 6:2 за малко над един час игра.

Димитров затвърди добрите впечатления от последните седмици в Азия и с концентрирана и разнообразна игра от основната линия, допълнена от няколко впечатляващи изпълнения на скъсени топки и бекхенд уинъри, успя без проблеми да си осигури място на четвъртфиналите на турнира, където негов съперник ще бъде добрият му познайник Кевин Андерсън.

Зоп влезе в двубоя със самочувствието от три поредни победи в шведската столица, докато българинът почиваше в първия кръг и тепърва трябваше да се приспособява към корта, на който спечели първата си АТР титла през 2013 година.

Това си пролича в началните минути, в които естонецът бе по-агресивният на корта. След 3:3 обаче Димитров се разигра и спечели 12 от последните 14 гейма. Един пробив бе достатъчен за успеха в първия сет, докато във втория ранен пробив за 2:1 даде нужното спокойствие. Григор отрази четири шанса за рибрейк на съперника, а в последствие проби отново неговото подаване за 5:2, след което комфортно сложи край на двубоя.

Четвъртфиналът между Димитров и Андерсън ще се играе в петък като началният му час все още не е ясен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама