2 млн. данъци укрила престъпна група при продажба на GSM-и

13:15, 21 окт 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура и ГДБОП са разкрили организирана престъпна група на територията на София и Перник, укрила 2 млн.лв. данъци при продажба на мобилни телефони, съобщиха от спецпрокуратурата.

Групата е неутрализирана на 18 октомври при съвместна операция на ГДБОП и прокуратурата. Специализираните органи са претърсили общо 8 адреса на територията на София и Перник в хода на процесуално-следствените действия. Иззети са множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства.

От февруари 2015 г. до октомври 2016 г. престъпната група е укрила около 2 млн. лева дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони, сочат доказателствата до момента.

Придобитите GSM-и са за около 10 млн. лева. Те са били доставяни от търговски дружества, които са регистрирани в Европейския съюз. Получатели са били български фирми, регистрирани на подставени лица.

Мобилните телефони са продавани у нас, без да бъде издавана първична счетоводна документация. Извършените продажби не са декларирани пред Националната агенция по приходите. По този начин е избегнато плащане на ДДС и корпоративен данък в особено големи размери, възлизащи на около 2 млн. лева, уточняват от прокуратурата.

Предстои да се направи анализ на събраните доказателства и да бъдат повдигнати обвинения на участниците в престъпната група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама