"Яневагейт" е сериал, сниман в студио, според Борисов

09:08, 24 окт 16 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Яневагейт“ е сериал, който снимат в студио. Всяка седмица снимали по един разговор и после го пускали, вкарвайки една или друга случка. Така премиерът Бойко Борисов коментира в сутрешния блок на "Нова" записите между „двете каки“ бившия шеф на Софиийския градски съд Владимир Янева и бившия съдия Румяна Ченалова.

„За мен важният успех е, че и двете не са в съдебната система, защото от това, което чувам, явно не са били за там“, каза Борисов. Той се изнерви и подчерта, че сто пъти е коментирал тази тема.

„Нямам общо нито с Ченалова, нито с Янева. Нито имам общо с тяхното махане, нито се меся в съдебната система“, отбеляза премиерът.

По неговите думи това, че го свързват с депутата от ДПС и медиен магант Делян Пеевски го е казала една врачка. Той подчерта шеговито, че е ходел да му врачува Маг Светлина и не вярава на врачката, която го свързва с „Яневагейт“.

Борисов продължи да говори със същия отрицателен тон: „Пеевски не го знам изобщо. Ако имам общо с него, ДПС ще ме подкрепят. Кой иска да ми припише Пеевски? С кое? ГЕРБ си е партия, която е самичка и оцелява и в опозиция, и в управление“.

„Пеевски и Прокопиев са еднакви – единият влияеше на БСП за министри, другият ми влияеше на мен“, допълни той, като припомни, че от кръга „Капитал“ са му предложили навремето да назначи 5-6 министри - Дянков, Трайков, Плевнелиев, Караджова. По неговите думи лобитата имат желание да участват във властта.

Министър-председателят подчерта, че почти всички големи компании са искали да се срещнат с него относно разпродаването на държавни предприятия, но той категорично им е отказал. „ГЕРБ е независим. Над мене няма никой“, отбеляза Борисов.

Относо екстрадираните турски граждани, приближени до ислямския проповедник Фехтуллах Гюлен премиерът заяви, че никой не кляка на Турция.

„Всеки ден по 100-200 човека връщаме. Хората не щат да им ги пращаме по градовете и селата. Всичко, което влезе от Турция нелегално, им го връщаме, с Гърция не е така“, каза той. По неговите думи, за да не се изграждат нови бежански центрове, той е направил необходимото.

По темата с привиканите министри от Реформаторския блок Борисов заяви, че те работят комфортно и няма проблеми с нито един от тях. Премиерът обаче отказа да коментира определието „Бай Х...“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама