Жителите на Железница обезпокоени от десетки кучета

09:34, 24 окт 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на софийското село Железница са обезпокоени от отглеждането на десетки кучета в двора на къща. Те се оплакват, че не могат да жиевят спокойно, защото във въпросната къща се отлгеждат десети животни с цел да бъдат продадени в Западна Европа, съобщи бТВ.

„От 4 часа сутринта тази глутница започва да вие и да лае, не може да се спи, през целия ден няма абсолютно никакво спокойствие”, каза един от съседите.

Местните са категорични, че бизнесът с кучетата е за сметка на всички, защото жената, която е собственикът, не се съобразява с никого.

В наредбата за домашните животни обаче не се уточнява максималният брой на животните, които можем да отглеждаме в дома си, дори целта да е продажба, припомня бТВ.

Властите и общината не са реагирали до този момент по случая. Само от Агенцията по безопасност на храните сазаявили, че обектът не е регистриран при тях.

До този момент няма реакция от властите и от общината, а единствено акт от Агенцията по безопасност на храните за това, че обектът не е регистриран при тях.

От управата на район Панчарево чакат жената да предостави информация за кучетата си в данъчната служба, но не могат да я санкционират за техния брой, защото няма такава точка в закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама