Фандъкова и шефът на НДК отличени с Почетния плакет на Европа Лайънс Форум 2016

20:04, 28 окт 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на НДК Мирослав Боршош бяха отличени с Почетния плакет на Европа Лайънс Форум 2016.  62-рият поред форум се провежда в София и продължава с множество дискусии, уъркшопове и културни събития.

Лайънс Клуб е световна хуманитарна организация, създадена преди близо век от застрахователния агент Мелвин Джоунс, който обединява бизнес клубовете в САЩ зад каузата да помагат на хората в нужда. Първите Лайънс Клубове в България стартират дейността си през  1992 г.

Фандъкова благодари на организацията за здравните, социални и образователни кампании, които са провели до сега. „Ценностите, които вие отстоявате: щедростта, обичта и грижата за човека, стоят в основата на съвременното общество. Вашата дейност е примерът, който давате на младите хора и който ги увлича, защото възпитанието им в отговорност и съпричастност е залог за развитие на обществото ни“, каза, на свой ред кметът на София.

„Днес сме изправени пред толкова много предизвикателства, че всяко усилие, дори едно единствено човешко усилие, има значение. А тук в залата виждам много хора, които искат да направят света по-добър и това наистина впечатлява.“, приветства делегатите на форума Мирослав Боршош.

"В продължение на 1300 години много достойни мъже и жени превърнаха тази територия в една достойна държава. Вие сте тук от цяла Европа и за нас е чест, че избрахте страната ни, града ни и тази невероятна сграда. На местата, на които седите, само след една година ще бъдат хората, които взимат най-важните решения за Европа. България ще е председател на Съвета на Европа. И ще е страната, която ще определя политиките, с които този континент трябва да се справи. Ние в момента се нуждаем от силна подкрепа. Не от помощ, нуждаем се от партньор и се надявам във ваше лице да разширим тази подкрепа“, каза още в приветствието си Боршош.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама