Пускат парното в общежитията на студентите по медицина в София

14:02, 04 ное 16 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парното в общежитията на Медицинския университет в София ще бъде пуснато чак днес, след като студентите са пожелали по-рано то да бъде спряно, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Искането за спиране на топлоподаването е подадено на 17 октомври до „Топлофикация София - Изток“ от ръководителя на студентските общежития Никола Филчев. Това става ясно от проверка на МОН заради появили се твърдения в социалните мрежи, че студентите са останали без парно.

Причната ръководителят на общежитията да поиска парното да бъде пуснато по-късно е била метеорологичната прогноза за затопляне на времето и високите температури в стаите на студентските блокове.

Филчев е уверил екипа на министерството, че днес ще изпрати писмо до „Топлофикация“ за възстановяване на парното в общежитията.

Проверката на МОН е установила, че Медицинският университет няма задължения към „Топлофикация“. Всички административни, учебни сгради и клиниките към висшето училище имат парно и то не е било прекъсвано и в топлите дни, увериха от МОН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама