Григор Димитров вече е №17 в света

12:24, 07 ное 16 / Спорт 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста. Той ще завърши годината под номер 17 с актив от 2035 точки.

През 2016 г. Димитров записа 39 победи и 26 загуби, като достигна до финала на турнирите в Сидни, Истанбул и Пекин.

От другите наши тенисисти Димитър Кузманов се изкачи с 15 места до 391-а позиция. Александър Лазаров загуби шест позиции и вече е №531, а Александър Лазов отстъпи с едно място и заема №628.

Световният №1 вече е и с нов лидер – британеца Анди Мъри. Той измести сърбина Новак Джокович, след като спечели финала на турнира от сериите "Мастърс“ в Париж. Трети в класацията е швейцарецът Стан Вавринка. Роджър Федерер от Шотландия пък напуска десетката след 14 поредни сезона в топ 10 и вече е на 16-о място.

Най-добрата ни тенис ракета при жените Цветана Пиронкова запази позицията си в световната ранглиста и ще завърши годината под №66. Сесил Каратанчева се изкачи със седем места до 216-а позиция, Елица Костова е 131-а, Изабелла Шиникова – 136-а, а Виктория Томова е 152-а в света.

В първата  10-ца  промени няма . На върха е германката Анжелик Кербер, следвана от американката Серина Уилямс и Агниешка Радванска от Полша. Четвърта е румънката Симона Халеп, пета е Доминика Цибулкова от Славия, шеста Каролина Плишкова от Чехия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама