Цачева и министри на среща с РБ, търсят подкрепа за балотажа срещу Радев

13:46, 07 ное 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева заедно с министрите Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Даниел Митов провеждат разговори в централата на СДС с партиите от Реформаторския блок. Причината е да бъде получена подкрепа за Цачева на предстоящия балотаж срещу Румен Радев.

Припомняме, че ДСБ след края на изборния ден заявиха, че няма да подкрепят нито Радев, нито Цачева. Кандидатът на Б за президент Трайчо Трайков пък категорично заяви, че няма да призове хората гласували за него да подкрепят Цачева. Очаква се обаче останалите партии в блока да излязат с подкрепа към кандидата на ГЕРБ.

На срещата участва лидерът на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева, съпредседателят на Реформаторите в парламента Найден Зеленогорски (ДБГ), лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, Корман Исмаилов (НПСД) и военният министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев. Там е и здравният министър Петър Москов, който е от ДСБ, но не представлява партията.

Цачева влезе без да коментира. Външният министър Даниел Митов каза, че не иска да го управляват червени генерали и, че България ще бъде върната 20 години назад, ако генерал Румен Радев спечели. Според Митов кампанията на Радев е била изпълнена с лъжи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама