Кадър на ДАНС поема Агенцията за държавна финансова инспекция

13:48, 07 ное 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Начев е новият директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Той е назначен от финансовият министър Владислав Горанов, след като настоящият шеф на агенцията Венцислав Георгиев сам е пожелал да напусне поста, съобщиха от Министерството на финансите.

Георгиев ще продължи да работи в АДФИ на ръководна позиция, като по този начин екипът ще запази високо квалифициран и опитен експерт в областта на финансовия контрол.

Георги Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата. От 2008 г. досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), като кариерно израства от експерт през началник на сектор до директор на специализирана дирекция.

Начев е завършил Стопанска академия „Д. А. Ценов“, специалност „Стопански и финансов контрол“, а през 2002 г. става магистър по „Публични финанси”. През 2008 г. е станал магистър и по „Право” в Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

През 2003 г. Георги Начев постъпва на работа в „Икономическа полиция“ в РДВР-Плевен, а от 2006 г. е служител в Национална служба „Сигурност“ гр. Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама