МОН отпуска 27 хил. евро за европейски стипендии на три университета в София

14:07, 09 ное 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на образованието и науката (МОН) отпуска на три университета 27 175 евро от Фонда за двустранно сътрудничество по програмата за европейски стипендии. Средствата ще получат Университетът за национално и световно стопанство, Техническият университет – София, и Нов български университет, съобщиха от образователното министерство.

С оставащите 36 825 евро от бюджета на Фонда за двустранно сътрудничество ще бъдат финансирани още предложения за действия за двустранно сътрудничество, които успешно достигнат този етап на селекцията.

Средствата се отпускат за посещения на екипи от УНСС и ТУ-София, съответно в норвежкия институт NOFIMA за научни изследвания и развойна дейност в областта на рибарството, аквакултурите и хранителната индустрия и в университетския колеж „Sogn og Fjordane“, както и за и практическо обучение на екип на Нов български университет в Норвежкия университет за наука и технологии в гр. Трондхайм във връзка с методите за оценка на комуникативни нарушения на деца-билингви.

Финансираните дейности ще спомогнат за насърчаване обмена на опит и осъществяването на съвместни научни изследвания, ще стимулират сътрудничеството между трите български университета и техните норвежки партньори и ще допринесат за повишаване качеството на обучението в тях.

Предстои сключване на договори с одобрените бенефициенти, допълват от МОН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама