НСА прави учебен и спортен център за 4 млн. лв.

15:44, 10 ное 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална спортна академия „Васил Левски“ стартира изграждането на модерен учебен и спортен център на стойност 4 млн. лв. Инвестицията ще се осъществи с помощта на Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014—2020 г., съобщават от ВУЗ-а. Спортната академия е първото висше учебно заведение в страната, което прави инвестиционен проект по тази програма.

Проектът ще представлява разширяване и модернизация на една от емблематичните сгради на НСА, тази на ул. „Гургулят 1“. За срок от 30 месеца, университетът ще изготви пълен технически проект и ще модернизира сегашната учебна сграда, а като пристройка към нея ще изгради и нова спортна зала за студентите.

“Национална спортна академия „Васил Левски“ има за своя цел да внедрява най-новите практики в образованието и спорта. Бъдещите шампиони имат нужда да учат и тренират при най-добри условия. Академията отдавна се нуждаеше от средства за ремонт на прекрасната сграда на ул. „Гургулят“ 1. Радваме се, че благодарение на рейтинга ни, НСА е един от тринайсетте университети, одобрени да кандидатстват за финансиране по новата процедура“, коментира проф. Пенчо Гешев, ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама